Recension,  Smink

MAC Prep + Prime Fix + Goldlite

Den här köpte jag för ett tag sen och använder den dagligen. Det syns knappt för dem är väldigt dryga.

Jag hade den vanliga först och älskade den. Så när den tog slut bestämde jag mig för att testa en annan.

För er som inte vet är MAC nog mest kända för just sin Prep + Prime Fix + sprayer. Det är en settingspray som man dimmar över ansiktet när man är klar med sin makeup för att sminket ska hålla längre. Och det gör den. Jag vet inte vem som var först på marknaden med just settingsprayer, men jag vill nog säga att om inte MAC var först så var dem bland dem allra första.

Just den här innehåller, som namnet antyder, guldshimmer. Den sedimenterar så man får skaka den innan användning. Jag trodde guldet skulle bidra till en fin lyster och lite liv. Men att det skulle komma ut och lägga sig i klumpar på huden hade jag inte trott. Dimman som kommer ut är precis lika fin som i den vanliga, men guldet klumpar liksom ihop sig och man ser ut som något av en diskokula. Och det var jag helt oförberedd på!

Bilden gör det inte riktigt rättvisa men ni ser guldglittret som blir kvar när vätskan torkat in. Jag vill inte se ut som en vandrande diskokula eller som min highlighter har exploderat i ansiktet, så efter att jag sprayat detta över ansiktet tar jag min svamp och går över alltihop. För bästa resultat följer jag efter med puderborsten, utan att ta mer puder på den. Jag använder vad som finns kvar.

Sminket håller längre och någon eventuell pudrighet försvinner och smälter ihop med ansiktet. Så den gör sitt jobb men jag kommer inte köpa den igen. För mig är en settingspray ett sista steg och sen är jag klar. Jag vill inte behöva få merjobb.

100ml/ 3.4 fl. oz 210 SEK/ 25.34 USD/ 20.70 Euro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *