Recension,  Smink

Urban Decay Naked Ultraviolet

Redan när den här paletten kom ut väckte den mitt intresse. Jag älskar lila, det är min favoritfärg. Heck, jag har till och med lila som detaljfärg på en av mina bilar. Men när det kommer till smink är jag lite tveksam till färger. Så jag köpte aldrig den utan väntade. Och tur var det. Under vår semester i Västerås besökte vi en Kicks som hade lite sommarrea. Och vad låg på ett av reaborden om inte en Ultraviolet? Jag trodde inte mina ögon! Jag tittade tre gånger på prislappen och visade sen sambon. Men jo, den var nersatt till halva priset!!?
Of course I hade to jump on it!

Vi börjar med att titta på utsidan av paletten. Den kommer i den klassiska kartongen som ser likadan ut som själva palettens framsida. Lilamelering som för tankarna till insidan av en mussla eller en galax.

Paletten är gjord av hårdplast, nothing fancy here. Namnet är upphöjt i plasten och som ett lager under ligger den lila färgen. Och glitter! Den är verkligen jättefin att titta på!! Jag kan inte bestämma mig för om det ser ut som en himlakropp eller en marmorering.

I paletten hittar vi 3 matta skuggor, 5 metallic, 3 holographicglittriga och i mitten en jätteudda skugga, Lucid. Den är helt fantastisk och jag har aldrig sett något liknande. Den är precis vad min hjärna definierar holographic som. Grönskimrande pärlemoaktig. Jättesvår att beskriva.

Skuggorna i sig är precis lika mjuka och lättarbetade som man förväntar sig av en Naked palette. Dem mörkare färgerna har större tendens att ha fallout. Hur översätter jag det, eh, att det inte bara hamnar där det ska utan även i ögonvrån eller på kinderna. Vissa av skuggorna är jättepigmenterade och andra får byggas upp i intensitet. Vilket inte är negativt alls. Ingen av skuggorna saknar helt pigment, som låt säga Colourpops paletter. Färgen sitter fint hela dagen, till och med Lucid utan att ha använt settingspray för att få den mer pigmenterad vid applicering.

Ska jag säga något negativt om paletten hade jag önskat att där var mer nyansskillnad på dem 3 sista lila färgerna. Dem ser lätt likadana ut när man använder dem ihop. Smaksak om det är negativt eller inte. Trots att färgerna i andra halvan av paletten ser svåranvända ut är det förvånansvärt lätt att skapa neutrala vardagslooker med den här paletten. Jag älskar min och är så glad att jag köpte den! I skrivande stund är det min favoritpalett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *