Recension,  Shopping,  Smink

Tarte – Tartelette In Bloom palette

Jag har i många år funderat på att köpa just den här paletten men aldrig gjort det. Så nu när den var på rea under Black Friday slog jag till.

Förpackningen i sig är himla fin och man blir glad av att se den. Jag tänker på akvarellfärger och kronblad.

Öppnar man på locket ser man en stor spegel och 4*3 rader med ögonskuggor i alldeles perfekta storlekar. Den doftar lite av vanilj, lite som Too Faced Chocolate Bar palette. Tyvärr stannar inte likheterna där.

Ni som har hängt med ett tag kommer säkert ihåg min historia med just den paletten. För er som är nya, jag köpte den, gillade den men fick allergiska exem av den och tvingades att lämna tillbaka den. Ända sen dess är jag väldigt skeptisk till att köpa paletter från dyrare märken. Just på grund av att lägga en massa pengar på något som jag eventuellt inte tåler.

Jag kommer ihåg hur denna var all the hype när den kom. Men efter att ha provat den ser jag inte riktigt varför. Antingen var alla skönhetsbloggare mutade eller så är Tarte extremt bra på att marknadsföra sina produkter.

Ögonskuggorna i sig är mjuka, väldigt pudriga, lätta att applicera och skugga ut. Pigmenteringen lämnar en del att önska och stannar inte så länge som man önskar av ett dyrare märke. Och till det absolut tråkigaste, den kliar på mig. Har provat den nu vid olika tillfällen med diverse kombinationer för att se om det är paletten jag är allergisk mot eller något annat jag använder i processen.

Är det bara jag som har otur med ögonskuggor från dyrare märken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *