Recension,  Smink,  Tankar

Favoriter 2020

Istället för ett favoritinlägg för december gör jag ett år av favoriter och nyupptäckter. Kriteriet är att jag antingen hittat en riktigt bra produkt under 2020 som är ny för mig och/eller att jag använt den väldigt mycket under 2020.

En liten blandning av smink, hudvård och tech.
Elizabeth Arden Great 8.

Jag tänker att vi börjar med hudvård. Jag är inne på min tredje sådan här så jag tror att man lugnt kan konstatera att detta är en klar favorit! Elizabeth Arden Great 8 är en dagkräm med 8 fördelar. Den skyddar mot UVA och UVB, luftföroreningar, infrarött och blått ljus samtidigt som den ger fukt hela dagen, ljusar upp, hjälper till att skydda mot fria radikaler och hjälper till att kontrollera oljeproduktionen i huden. Jag använder den mest för att den ger fukt hela dagen och har inbyggt solskydd.

Rimmel Insta CC Primer

Den här är en produkt som jag återupptäckt och fallit för igen! Helt underbar primer som inte bara får sminket att hålla och sitta kvar längre utan den hjälper faktiskt till att minska rodnaden i huden. Den bara smälter in och ser inte grön ut när den väl smält in med huden. Funkar jättebra oavsett foundation.

Clinique Even Better foundation

Ingen nyupptäckt för året men oh my god vad jag har älskat den här foundationen! Har använt upp en i min sommarfärg och köpt en ny i min vinterfärg. Högsta betyget man kan ge en foundation tycker jag. Cliniques stick med denna är att ju mer du använder den ju mer hjälper den till att räta ut din huds problem. Inget jag har märkt någon skillnad på men den gör inte situationen värre i alla fall. Den ger medeltäckning hela dagen och sitter kvar från morgon till kväll, förutsatt att jag sätter den med puder och settingspray.

Rimmel Stay Matte

Och på tal om puder, inte heller en nyupptäckt. Vet inte hur många år jag använt Rimmels Stay Matte puder, men det är måååånga. Den hjälper foundationen sitta längre utan att få ansiktet att se helt pudrigt och uttorkat ut. Bästa pudret i världen till en bra prislapp.

Bästa combon för att applicera foundation. Real Thecniques orangea svamp som funnits i en halv evighet och en flat kabukibrush som köptes i Barcelona förra hösten.

W7 Hollywood Bronze & Glow

Årets mest anväda bronzer är den här från W7. Enormt prisvärd och fungerar utmärkt, för mig, som contour. Vilket jag använder den som också. Använder inte bronzers som bronzers. Den ger lite färg och är svår att vara för generös med. Börjar synas på den med att jag använt den mycket, det tycker jag är ett bra betyg.

Bare Minerals Endless glow highlighter i Free.

Den här är en nyupptäckt för mig 2020, även om jag fick den i en adventskalender 2019. Den ger en varm gyllene lyster utan att se för mycket ut eller för grov. Den här kan jag tänka mig passar dem allra flesta hudtoner.

Nars Orgasm lipbalm.

Lätt årets dyraste sminkinköp och lyxigaste. Men jag var bara tvungen. En helt onödig lyxprodukt som egentligen inte skiljer sig från något annat läppcerat med rosa undertoner i. Men den känns lyxig och skön på läpparna. När man jobbar hårt får man unna sig något fint.

L’Oreal Miss Manga

Alla som hängt med ett tag bör vara trötta på att höra om den här mascaran. Men den är bara bland dem bästa och efter att ha gått på så många mascarafloppar i år fick det bli en ny sån här. Denna bara funkar och får fransarna att se långa, svarta och definierade ut. Den fungerar fint trots att jag totalförstört fransarna på ena ögat med en dålig mascara. Den är en bra dupe på Lancômes Definicils. Love It!

Atrix Soft

Denna är också en nyupptäckt för 2020. Jag har alltid undvikit det här märket för min farmor hade den vanliga fetare versionen på denna. Luktar hemskt och är fet på händerna länge. Men denna luktar inte alls likadant eller mycket och sjunker snabbt in och ger en skyddande barriär. 2020 tvättades händerna konstant och jag fick snabbt sår och torrsprickor och denna har varit guld värd. Är inne på andra tuben nu. Rekommenderas varmt och återfinns bland annat på ICA.

Halloween Blue Drop

2019 och 2020’s mest använda parfym går utan tvekan till Blue Drop från Halloween. Köptes i Barcelona på El Corte Ingles förra hösten och har använt den non stop sen dess. Älskar den fräscha och ändå varma inbjudande citrusdoften. Det är tur jag har en stor flaska med för denna är alldeles snart slut. Sad times!

Sheglam Desert Palette

Nyupptäckt för 2020 och tog mig väl inte med överdriven storm men är ändå en bra upptäckt och roligt nytillskott. Den färg som använts mest och som jag gillar bäst ur paletten är den längst ut till höger i mittenraden, Desert Sage. Duochrome-aktig rosa skugga med guld och lila reflexer i. Jättefin!

Nyx single ögonskugga Naked Truth.

Denna är urgammal och jag fick bläddra långt tillbaka i arkivet för att hitta vad den heter. Men det är en bra neutral skugga att antingen ha över hela locket som bas eller som blending skugga.

Xiaomi True wireless earbuds.

Helt nya för mig under 2020 och jag hakade på trenden med trådlöst headset efter att ha tröttnat på att trassla in mig i den fördömda sladden när jag körde bil eller gick och handlade med sambon i örat. Kanske inte det bästa på marknaden men för 250:- kan man inte klaga heller. Bra batteritid, skön att ha i örat, speciellt när man sitter och spelar en längre stund. Gillar dem!

Huawei Surfplatta

Min gamla Samsugn Galaxy Tab hade gjort sitt och var segare än en snigel så jag kände att jag kunde unna mig en ny surfplatta. Valet föll på den här framför en Lenovo. Huawein hade bättre skärmstyrka, färgåtergivning och lite starkare cpu och mer ram. Jag använder den i och för sig bara till att slösurfa på och kolla film på. Men det finns inget värre än seg elektronik. Är väldigt nöjd med valet och har använt den flitigt!

Det var en handfull av alla dem saker jag gillat och använt flitigt under 2020. I övrigt kan väl nämnas min dslr (Nikon D5300) och min laptop som allting skrivs och redigeras på, Lenovo Legion Y540.

Tack för 2020. Ett väldigt annorlunda år men långt ifrån det värsta i mitt liv. Tycker nog ändå på det hela taget att det varit ett helt okay år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *