Recension,  Smink

Produkter jag provat men inte gillat.

Först och främst, smink är väldigt individuellt vad man gillar och inte. Bara för att jag inte gillar en specifik produkt betyder det inte nödvändigtvis att den är dålig och inte fungerar bra för någon annan. Var och en till sitt och det här är min åsikt.

En ganska bra samling produkter jag provat men inte gillat. Kommer skänka det som går till lillasyster, om hon vill ha det, resten kommer nog slängas.

Sheglam 12 color neutral Rose: Billigt är inte alltid bra. Samma sak kan sägas om dyra produkter. Denna var absolut ingen hit! Skuggorna har dålig pigmentering och stannar inte särskilt länge på ögonlocket. Har provat med och utan primer och det spelar ingen som helst roll. Dem flyter gärna ihop och blir en enda kulör. Vilket är jättesynd för färgupplägget är perfekt som en every day palette.

Den till vänster har jag ingen aning om vad det är för märke eller var jag fått den ifrån. Den luktade gott när den var ny men gjorde igen nytta på läpparna. Nu har dem blivit för gammal och härsknat. Den till höger, EOS, är en enda stor besvikelse. Jag förstår inte hur dem kan vara så överhypade och ha den prislappen! För det första innehåller den shea, som är en nöt, och med tanke på hur många nötallergiker det finns i världen borde nötter bannlysas ur både smink och hudvård! Jag hade ingen direkt reaktion på den men den är hård, osammarbetsvillig och har ingen som helst effekt. Jag förväntade mig nog för mycket.

NCLA Clean up your act: Haha den här kunde varit så bra. Idéen är bra men den fungerar bara inte. Den var uttorkad redan när jag fick den. Man kan fylla på den med aceton men den håller inte tätt så det sipprar ut igen överallt. Tanken är att man ska ta bort nagellack som kommit utanför nageln med den. Som sagt, bra tanke, dålig design.

Deborah Formula Pura BB Cream: Den här BB cremen från Deborah var billig och är säkert jättebra, om man beställer rätt nyans. Jag underskattade nyansen och tog en alldeles för mörk. I normala fall kan jag ha medium på sommaren, men den här var för ännu djupare hudtoner än min. Kommer prova blanda ut den med för ljusa foundations för att se om den går att använda alls, annars blir den återvunnen.

Lancôme Hypnôse (överst) var ganska bra till mina ögon fick fnatt och inte gillade parfymen i. Ögonen bara rann och var irriterade. Vilket jag tyckte var märkligt redan då, har använt andra och inte haft någon reaktion. I övrigt gav den fin längd och definition.
Lancôme Hypnôse Dolleyes: Denna var ju något av en besvikelse. Den gjorde absolut ingenting för mina fransar.

Revolution concealer: Köpte två olika nyanser. Har hört många som gillar den och Nikkia Joy jämförde den med Tartes shapetape, om jag inte missminner mig. Den här fungerade inte alls för mig! Den krackelerar och ser torr ut på ingen tid alls och får torra partier att se ännu torrare ut och kryper ner i fina linjer och överdriver dem.

Revolution Fast base stick foundation: Vad tänkte jag egentligen? Den var billig okay. Och en stickfoundation är ju smidig att ha med sig när man reser. Inget som kan gå sönder och läcka överallt. Men örk vilken dålig produkt! Svår att jobba in i huden och är inget man ska stoppa i ansiktet om man ens har minsta lilla åstymmelse till torra partier! Den överdriver precis allt, minsta lilla ojämnhet och por. På ren skånska, ett sånt mög!

Urban Decay All Nighter foundation: Denna är ett perfekt exempel på att man ska ALDRIG köpa foundation i all hast utan att ha hjälp att prova så man får rätt nyans och gillar konsistensen. Denna har jag provat två gånger vid två helt olika tillfällen och hatat precis lika mycket varenda gång. Jag skäms för att visa upp att jag ens har den i min samling. Den var dyr och inget jag vill använda. Den är jättetjock i konsistensen och är verkligen fulltäckande. Denna kröp ner i varenda por, trots primer, och fick det att se ut som jag hade en mask över ansiktet. Den smälter inte alls samman med huden. Sen att den är alldeles för ljus hjälper inte heller. Tror till och med jag provade att blanda ut lite av foundationen med min dagkräm utan större resultat. Annars är det ett bra knep.

Benefit Roller Lash mascra: Kommer ni ihåg när denna fanns överallt, på allas läppar, i allas favoriter och älskad av precis hela beautyvärlden? Då köpte jag den här och sen har den legat i en låda. Tjejkompisen jag hade med när jag köpte den rekommenderade den varmt. Den har silikonborste, brukar aldrig fungera. Och jag gillade den inte heller. Den gjorde ingenting för mina fransar och smetade mest ut överallt. Jag tror detta är den enda mascara jag varit med om som trillat av fransarna under dagen och landat på kinderna.

Wet n Wild Photofocus foundation: Denna vet jag Zabrena gillar jättemycket. Så jag var ju tvungen att prova. Har aldrig provat en foundation från Wet n Wild innan, tror jag. Denna är med tjock i konsistensen och luktar gamla oljekritor. Man kan få den att nästan fungera om man blandar ut den rejält med Clinique even better foundation eller tar lite av den ihop med en dagkräm. Den är inte värdelös, men den är inte bra heller. Nyansen är nästan rätt, kommer fungera bättre till vintern.

L’Oreal Voluminous x5 mascara: Vaddå voluminous? Den gör ingenting mer än att göra fransarna lite svartare. I övrigt har den ingen som helst effekt. Jag förstår inte hur detta kan vara en av L’Oreals bäst säljande mascara genom tiderna?!?! Köpte den bara på rekommendation av personalen på Kicks när jag hade problem med Lancôme mascaran.

Sheglam concealer: Fler dåliga idéer, denna var inte heller bra. Den kryper ner i fina linjer och oavsett hur lite man använder ser det hemskt ut under ögonen. Den är inte bra att lägga över finnar och annat heller, den försvinner efter en timme eller så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *