Recension,  Smink

First Impression – Colourpop Making Mauves

Innan hela blackfriday hysterin drog igång körde Colourpop en bra kampanj på sin sida. Dem hade 20% rabatt på alla paletter just efter att dem släppt Stone Cold fox paletten, som jag också köpte. Utöver dem två köpte jag även Bare Necessities. Man får liksom passa på när man ändå handlar därifrån. Det är andra gången jag beställer från Colourpop och hade en något sämre upplevelse den här gången med frakten. Eftersom det är från USA får man betala skatt när paketet kommer över gränsen. Fine, det visste jag om. Lång historia kort, jag fick själv jaga fatt i Postnord för att kunna betala skatt och tull och gud vet vad. Cirka två veckor fanns mitt paket i Sverige innan jag hade det i min hand! Helt oacceptabelt egentligen.

Nog om dem, paletten då? Jag använde den idag för första gången så det här är ingen djupdykande recension, utan mina första tankar kring den.

Den yttre paketen är en vanlig pappersask med namn och motiv präglat på utsidan. Själva framsidan på paletten ser precis likadan ut som den skyddande lådan på utsidan. Namnet på varje skugga finns inte bara på baksidan av både låda och palett utan står även på insidan bredvid varje skugga. Himla fin touch tycker jag. Finns inget värre än när namnen bara står på det skyddande plastarket, det har en tendens att försvinna med åren.

Det är en lagom neutral liten mauvefärgad palett med kalla undertoner. Där är 5 matta, 3 metallic och en matte med shimmer insprängt i den.

Nerifrån och upp : R &R, Solitaire, Big Moves, Bicoastal, A La Mode, Mauve on Top, Tounge Tied, Marquee och Big Fig.

Dem två matta jag använde idag, R&R och Solitaire, fungerade jättefint och gav precis lagom mycket pigmentering. Jag använde även Bicostal som är en jättefin metallicfärg. Men där slutar också det positiva. Trots att jag använde primer så börjar skuggorna försvinna efter snart 6timmar. Och jag har inte gjort något ansträngande idag eller varit ute i ösregn. Metallicskuggan tappade också väldigt fort i intensitet. Ja dem är billiga men är det värt det? För i slutändan betalade jag ändå fullpris när tullen kom till. Jag tycker nog personligen att Colourpop är lite överhypat och släpper produkter lite väl ofta. Hade dem lagt tiden på att verkligen se till att kvalitén var där hade jag inte sagt något. Det kan vara jag som förväntar mig för mycket och kanske behöver öva mer. Men det här är mina första tankar kring Making Mauves.

9 ögonskuggor 14 USD/ 116 SEK/ 11.44 Euro (Innan tull och skatt)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *