Resa,  Semester

6 Augusti – Mot Alicante!

Och så blev det äntligen vår tur att ha semester! Vi tog tåget från Helsingborg och hoppade av under flygplatsen i Köpenhamn. Vi åker normalt sett inte på svenska sidan, men eftersom appen ville att vi bytade tåg till en metro någonstans innan Köpenhamn kände vi att vi tar det alternativ som tar oss raka vägen till flygplatsen UTAN en massa byten.

Det var sen vi började få problem. Vi åker alltid i god tid innan för om det skulle hända något längs vägen och vi tänkte att om allt går bra släpper vi bara väskorna, njuter av lite shopping i taxfreen i lugn och ro. Genom hela bokningsprocessen med Ryanair, som vi tyvärr valde denna gången, stod det att det bara var till att checka in i förtid via hemsidan, vilket kostade extra, och sen skulle man bara kunna komma dit, printa sin tag och släppa väskorna och gå igenom security checken när som. Tror ni det fungerade? Ha, oh nej, såklart inte. Man va tvungen att vänta till två timmar innan avgång INNAN man kunde printa tagen, släppa väskan OCH gå igenom security checken. Vad ända in i?!?! Så vi åt lite, rastade väskorna fram och tillbaka innan vi gav upp och satte oss på golvet för att vänta in klockan.

Två och en halv timme innan testade jag om maskinen släppte igenom oss och det gjorde den. Vi hann gå i lugn och ro igenom taxfreen men sen kom nästa dråpslag. Man var tvungen att ”gå igenom” Ryanairs fålla en bra stund innan avgång, långt mycket tidigare är normalt. Det var så på båda hållen.

Bara att gå ner till F, tog nog en kvart, tjugo minuter. Jag visste inte att denna delen av flygplatsen ens fanns. Den är bra mycket större än vad man tror.

Väl på planet gick det bra till en början. Vi hade nog bara ren otur men hamnade mellan två barnfamiljer med barn som absolut inte kunde sitta stilla eller bete sig. Och ingen av föräldrarna sa något?!! Hade det varit jag när jag var liten hade jag blivit ordentligt tillsagd! Vi enades om att aldrig flyga ner igen, nästa gång kör vi. När vi landat var det mörkt och det tog en stund innan vi hittade vart bussen gick ifrån. Alicantes flygplats har tre våningar men bussterminaler utanför, bara det i sig var en upplevelse. Tips till er som ska ta er från flygplatsen och in till centrum, C6 går från översta våningen allra längst ut till höger och man kan betala på bussen för sin biljett.

Väl ute möttes vi av en varm och fuktig vägg, att det skulle vara varmt var jag fullt beredd på, men fuktigt som i en regnskog? Jag vet, jag överdriver men tänk er det fuktiga och regninga från Köpenhamn blandat med Spaniens varma.
Men vi besöker ju medvetet olika regioner av Spanien sommartid för att ta reda på vart vi trivs och vart vi vill köpa en bostad.

Väl incheckade på hotellet gick vi ner till Five Guys, såklart, och åt middag.

Kan låta som ett himla gnälligt inlägg men jag återspeglar verkligheten och sanningen, jag förskönar inte en massa som vi normalt sett ser och läser på bloggar och Instagram. Keepin’ it real 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *