Mat,  Resa,  Slott

15 Mars, Till Örebro

Jag jobbade fram till strax innan lunch och sen körde jag hem och hämtade Andy, Tassadar hade syrran hämtat kvällen innan. Jag lastade in sambo och packning i bilen och körde först ut mot Hyllinge. Det var nämligen dags för påbyggnadskurs i Cabas uppe i Örebro. Så vi började med att handla färdkost, lunch och att tanka bilen innan vi körde vidare norrut.

Vi hade slitit som djur med att få ihop G35:an och få den genom en besiktning för att kunna köra den upp. Den är skön att köra/åka långt i.

Jag körde för att Andy skulle kunna fortsätta jobba, men från bilen. Det gick hur bra som helst. Efter bensträckare och kaffepaus i Jönköping passerade vi det här landmärket, Braheus. En ruin som ni borde känna igen vid det här laget från mina (många) tidigare blogginlägg, he he 😉

50mil senare var vi uppe i Örebro. Solsken och ingen snö, trots att dem skulle ha haft snöfall dagen innan. Fick höra av kursledaren att det snöat rejält på dagen den 14:, men regnat bort samma kväll. Innan vi körde in mot hotellet stannade vi såklart till på Ebrix. Ett måste så fort jag är här och speciellt när jag har Andy med.

Strax efter sex i skymningen checkade vi in på Elite Stora Hotellet i Örebro. Andra gången för mig på detta hotellet.

Rummet i sig kanske inte var det finaste men resten av hotellet är inrett precis likadant/i samma stil som dem andra Elite vi varit på.

Fin utsikt hade vi med.

Efter mycket velande om vad vi var sugna på till middag landade vi på Bishop Arms. Andy beställde in en sour ale med blåbär, som till och med föll mig i smaken och jag beställde en Somersby Päron. Säkert kort.

Och självklart blev det hamburgare till det. Jättegott och jättetrevligt. Trots att det bara var onsdag var där fullsatt. Kul att se folk vara ute och umgås på riktigt och inte via skärmar.

Sen tog vi en runda runt centrum. Över Svartån bort mot slottet. Ankorna vilade i fallen och såg nästan ut att åka skridsko på isen.

Jag skulle vilja påstå att det var här inne en gång för väldigt längesen som mitt historieintresse började på riktigt. Jag måste gå på guidad visning här igen någon gång.

Vi tog vänster efter slottet bort mot Järntorget.

Vi hittade en affär som sålde tyger och symaskiner. Vi, läs Andy, tyckte det var lite extra kul med dem gamla maskinerna i fönstret. Han har nämligen en likadan här hemma. En vacker vovve undrade varför vi stod och tittade på den. Jag va mer nyfiken på vad den gjorde där så långt efter stägning.

Över Svartån igen och tillbaka förbi hotellet upp mot Örebro rådhus.

Och till sist rundade vi Nikolaikyrkan, Pub Stallbacken för att till sist hamna på hotellet igen. Vi somnade gott efter en så lång dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *