Bilar,  Mat,  Resa

Alice och Kattens tesalong

I lördags var jag, Andy och Gustav i Lund på äventyr. Vi var sugna på cabberunda och såklart måste vi ha ett mål att köra till. Gärna ett som innehåller fika på något sätt.

Min lilla smutsgris.

Efter lite letande på nätet hittade vi ett som såg riktigt spännande ut.

Älskar färgen på Gustavs nyförvärv.

Vi tog slingriga vägar ner till Lund och njöt av oktoberluften. Det var ganska kallt och väldigt mulet. Tur kupén är liten och lätt att värma upp.

Vi parkerade vid stationen och gick bort mot caféet.

Vi korsade Clemenstorget där jag hittade dem här vackra men något udda skapelserna.

Alice och Kattens tesalong

Vi hade ingen aning om att man var tvungen att boka bord för att få plats inomhus. Det var väldigt trångt och väldigt gulligt. Och allting med Alice i underlandet tema. Tjejerna var gulliga och kvicktänkta så vi placerades utomhus.

Jag behöver en sån här lampa hemma.

Börjar ni se det?

Ja någonstans är det ju det.

Jag och Andy delade på en afternoon tea med valfritt te. Kolla kaninen med ett fat på rumpan! Det var två olika vispade smör, ett saltat och ett vanligt. Lemoncurd, drottningsylt och den sista kommer ingen av oss ihåg vad det var.

Två olika mackor, två scones och tre små kakor. Himmelskt gott! Det receptet på scones vill jag ha!!

Ingen afternoon tea utan te, såklart. Gustavs kanna, i bakgrunden, innehöll Vintersaga och våran ett grönt te med citron och ingefära. Dem kunde låtit téet ligga i en liten stund till för att ge mer smak.

Sockret kom i en miniatyrkanna, hur gulligt?

Gustav beställde en macka. En av våra små var likadan som Gustavs stora. Något med morotskompott. Så himla gott! Och vi fick den väldigt skeptiska Gustav till att dricka te!

Kakorna bestod av en äppelkaka med kardemumma, chokladdragerad brownie med ganache och på en mördegskaka en hallonkompott med maräng. Åh himmel!

Jag menar, kolla!!

Jag vill ha ett sådant handfat hemma!

Tack Alice & Katten för dem här minnena! Högsta betyg och vi kommer snart igen.
Resten av Lundaäventyret får ett eget inlägg.

En kommentar

  • Monika Josefsson

    Bjuden till Alice & Katten Tésalong av goa väninnan Eva. Hennes födelsedagspresent till mig. Ute – en råkall och mulen februaritorsdag i Lund. Hos Alice & Katten en drömvärld för alla sinnen; också den i Lund. Precis som för er: En stor och oförglömlig upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *