Semester,  Utflykter

Ett besök i Halmstad

I måndags var vi på ”stadsbesök” i Halmstad. Dels testade vi räckvidden på den nya elbilen, ja Andy har blivit med elbil, och dels visade Andy mig lite fina ställen i Halmstad. Tanken var att vi skulle ätit lunch på Magasinet på Slottsmöllan, men så blev det inte.

Måste ju testa det här med att ladda ute.

Vi gjorde Hallarna istället och fikade på Östras fik där. Vi blev glatt överraskade över att dem hade ett eget fik och att dem serverade gammeldags fikabröd. Andy tog en fralla, en nöttopp och en Napoleon bakelse. Jag tog med en fralla och en sommarkaka tror jag dem kallade det. Typ en muffin fylld med jordgubbskräm och vaniljsås toppad med hallonmousse. Jättegott!

Sen körde vi vidare in i Halmstad mot Slottsmöllan. Området har fått sitt namn tack vare att det runt 1615 fanns en kvarn där som gjorde mjöl till Halmstad Slott. På mitten av 1800 talet köptes området av en familj som byggde en färgfabrik och en tegelfabrik. Senare öppnades även textilfabrik och annat på området. Idag huserar dem gamla fabrikslokalerna diverse företag.

Vi besökte I’m Coffee.

Det är ett familjeföretag som importerar kaffebönor direkt från hans släkt som odlar bönorna i Guinea. Väl i Sverige mals bönorna och säljs sedan i deras butik i en charmig källarlokal.

Dem säljer även choklad som dem också tillverkat. Dem är jättetrevliga och har en enorm kunskap om sitt kaffe och smaken.

Vi kan ha råkat komma därifrån med ett milt kaffe med smak av kola och lite choklad. Vi fortsatte ner mot Nissan och tittade på naturen, kraftverket och dem gamla industribyggnaderna. Ett himla charmigt område.

Jag älskar hur det nya moderna möter det gamla.

Vi fortsatte bort mot Magasinet och tittade på utsikten.

Efter en kortare visit på Andys jobb körde vi tillbaka hem. Efter färden upp, ner och allt körande i Halmstad hade vi 10% batteri kvar när vi kom hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *