Mat,  Resa,  Semester

10 Augusti – Sol och Bad

Nu så, näst sista inlägget från snart en ett år gammal resa. Det går bra nu Fia.

Oh well, på dagens schema stod det bad i alla fall. Andy hade lovat att bada med mig en av dagarna där nere. Han hatar annars vatten och badar inte om det inte är minst 32grader i vattnet. Vilken temperatur vattnet höll på Playa Postiguet den dagen vet jag inte. Sanden var glödhet i alla fall och brändes duktigt under bara fötter.

Det var gott om folk både på stranden och i vattnet. Vattnet var mycket saltare än här hemma och väldigt varmt. Inne vid strandkanten var där mycket tång men kom man ut i knöhöjd var det jättefint. Vi badade en stund och gungade med i vågorna som kom in från båtarna.

Lagom varmt med 33grader och jag har för mig någonstans mellan 79 och 83 procents luftfuktighet. Det är egentligen inte värmen som dödar mig utan luftfuktigheten kom jag fram till. Man stirrar sig så blind på hur varmt det är men inte resten. Jag har för mig att vi var upp om hotellet och tvättade av oss hela sandstranden och sen tog en tur bort till El Corte Inglés för att köpa med oss lite gott hem. Och mycket gott blev det. Vi fick fördela vikten bra mellan oss för att inte gå över vad vi fick lov att ha i det incheckade bagaget.

Dags för lite mat. Vi gick ner till Passeig Esplanada d’Espanya och landade på New Orleans Steakhouse & Grill. Jag tog en club sandwich av något slag och Andy tog en hamburgare.

Varken det bästa eller sämsta vi ätit. Mysigt att sitta ute och skymta marinan på andra sidan träden och själva esplanaden.

Efter maten gick vi lite längre ner längs gatan och stannde till på Heladeria Artesana Sala. Förutom glass serverade dem drinkar. Så glass blev det tillsammans med en mojito. Glassen var jättegod, inte drinken.

Vi gjorde en riktig turist grejj på väg tillbaka till hotellet och gick längs esplanaden som var upplyst, hand i hand och bara njöt.

God natt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *