Okategoriserade

Coronahysterin

Jag är såååå himla trött på den här Coronahysterin som pågår. Jag följde utveckligen väldigt noga när det först bröt ut i Whuan. Jag upptäckte väldigt fort att svenska medier hade noll koll, var väldigt riktade och inte verkade ta det på särskilt stort allvar. Sen kom det till Sverige. Då var det lite panik istället för att ha förberett innan. Jo dem sa ju i media att dem var så himla förberedda och hade full beredskap. Redan då tänkte jag att this is a load of bs. Sen läste jag vad statsepidemilogen Tegnell hade att säga i saken. Oh my god! Den killen borde ta om sin degree och aldrig någonsin yttra sig i media! Hans ”det är väldigt låg risk för smittspridning i Sverige” gick fort över i ”jo men det är hög smittspridning”. Kändes ju himla säkert och tryggt. Hade man inte fullt förtroende för sittande regering innan hade man det ännu mindre efter att ha läst hans uttalanden. Fortfarande medveten om att svensk media är horribel! Man får verkligen läsa all media man hittar såväl svensk som utländsk.

Och så kom det då till Sverige. Först flög vi hem svenskar från drabbade områden och släpte dem lösa utan några som helst förkontroller i det svenska samhället. Förvånansvärt få visade sig vara sjuka, hela en person i Jönköping. Så himla skönt tänkte jag. Bara det inte blir värre. Och sen kom då våg två i hela busslaster från skidorter i Italien. Men för helvete! Stoppa alla vid gränserna och testa dem!! Vår andras säkerhet då?! Och så var spridningen igång och svenska regeringen la sig på rygg spelade död.

Nu är regeringens liggande teori att ”nej men låt så många som möjligt bli smittade så vi får en massimunitet. Men vi ska skydda dem i riskzonen. För dem som blir sjuka blir väldigt lindrigt sjuka.”. Oh pray tell hur fan ska ni lyckas med det då?! Skönt att vi andra är offerlamm att testas på! Fåtalet att skydda istället för massan! Jag tycker inte det här är ok! Jag känner mig inte säker i mitt eget land!? Hur är detta okay? Om ens etiskt?

Sen blev jag själv sjuk. Vet inte om det är/har varit Corona men jag har uppvisat alla symptomen. Har inte haft massivt hög feber, bara lite grann till och från. Men resten har jag haft. Så har jag haft det/har det är det väldigt lindrigt. Jag har isolerat mig själv i en veckas tid och är så fett uttråkad! Har varit utanför hemmet bara för att gå med hunden. Var faktiskt ute och körde en runda igår med GT86:an. Vädret var fint och jag hade tråkigt. Skulle dock vilat mer både igår och iförrgår och inte försökt gå tillbaka till det normala, är kass idag igen. Har typ hostat non stop sen Andy ringde mig imorse. Oh well. Om det här är Corona förstår jag verkligen inte hysterin. Tror dock bara detta varit en kraftigare förkylning med luftvägsbesvär. Fy vad det har varit läskigt att ha ont när jag andas.
Har medvetet tagit avstånd från nyhetsmedia denna veckan. Jag orkar bara inte ta in mer elände och oro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *