Familj,  Historia

Påsk 2021

Då tar vi en tillbakablick på vad jag hade för mig i påskas.

Min påsk började med påskfika på torsdagseftermiddagen. Jag har en himla snäll anläggningschef.

På långfredagen fick vi besök av min minsta syster Ninni och hennes sheltie Timmy. Kan inte släppa Tassadars min!!

Andy hade av någon anledning kommit på idén att vi skulle ha kalkon till påskmiddag. Så det blev det. Inget vi haft innan men det är alltid kul med något nytt.

Vi stuffade kalkonen med bland annat äpple, citron, morot och svamp.

Jag blev rastlös och bestämde att vi skulle åka iväg och titta på något. Och äta glass, såklart. Efter lite snabbt Googlande blev det Ellinge slott. Vi delade av huset till hundarna och packade in oss i min bil. Längs vägen hittade vi Torrlösa kyrka. Den är byggd för att se äldre ut än den är. Den är från 1849, men grunden ser ut som senmedeltid, typ, och sen påbyggd upttill med teglet som var modernt på kyrkor under just 1800-talet. Såklart lyckades vi plocka en av Plingans cacher med.

Väl vid Ellinge slott blev vi anvisade av skyltar till en parkeringsplats som låg inne på vad som mer kan beskrivas som en grusplan mellan bondgårdslängor. Det roliga här är att det vid samma infart stod en skylt med ”P” (parkering) och en skylt som sa att ”Oberhöriga fordon äga ej tillträde” eller något i den stilen. Säger ju emot varandra totalt! Nåväl. Vi parkerade och började gå. Vi stötte på ett destilleri. Himla fin byggnad. Bara jag som lägger märke till Tudor rosen uppe vid nocken?

Ellinge slott. Vi vågade inte gå närmre än såhär. Det fanns inga infoskyltar på plats eller någon info på nätet. Liten miss när man bestämmer hastigt och lustigt. Nåja, vi fick se det på håll i alla fall.

På andra sidan vägen hittade vi rester av en vägg. Ingen aning om vad det varit eller hur gammalt. Vi packade in oss i bilen igen och körde mot Höör. Dags för glass.

Kallt och kyligt ute men glassen smakade precis lika bra för det.

Väl hemma släppte vi ut kalkonen från sin stekpåse och dukade fram.

Himmelskt gott med kalkon, gelé, äppelmos och potatisgratäng.

Vi avslutade kvällen med Alfapet. Jag förlorade om jag inte missminner mig.

Det var långfredagen.

Påskafton njöt vi bara och tog det lugnt. Till lunch hade vi rester och Andy hade varit rolig och målat äggen.

För det ska man ju när det är påsk. Närmre kväll bar det ut till mina föräldrar.

Mys med familjen och grillat. Mums. Sedvanlig äggjakt som i år blev inomhus. Ninni tog med sig efterrätt från jobb. Unicornshakes.

När klockan blev sent rullade jag hemåt men kom på avvägar. Andy och Oliver var i Helsingborg. Jag var urtrött men bestämde mig för att möta upp dem och visa upp min nya bil för Oliver.

Dem tvingade mig att tvätta bilen sisådär ett par minuter i midnatt för att sen rulla ner till Pixlapiren och fota lite. Får bli dåliga mobilbilder för dslr’n låg hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *