Familj,  Hund

Ha hunden med på jobb

Jag tittade nyss på en sömnig Tass som ligger under mitt skrivbord och fylldes med en sån värme. Jag såg kärleken i hans ögon och hur trygg han kände sig. Jag har ändå lite tur som kan ha honom med på jobb. Han får mig att må bättre, känna mig tryggare på min arbetsplats. Om inte annat ser han till att jag kommer ut en stund på lunchen och kopplar bort jobb. När jag inte är på jobb kan jag inte tvingas svara i telefon, öppna för leveranser eller hjälpa en kund som mina kollegor släppt in trots att jag förbjudit dem att göra det. Då är det bara jag och Tass. Och alla dofterna såklart. Hunden har ju trots allt en näsa. Jag behöver lära mig att släppa jobb och njuta av min egen tid.

Tass är en bra terapihund för mig även om han inte alls är tränad i det. Han går på instinkt och energi och kommer när jag inte mår bra eller är ledsen. Där är han väldigt olik en sheltie. Han må vara enormt egensinnig och herre på täppan men när det gäller flocken är han där. Min älskade lilla hårboll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *