Recension,  Smink

Juni/Juli Favoriter

Jag vet, det här inlägget är typ en månad sent. Men ibland behöver hjärnan längre tid för att bestämma sig för vad den tycker om 😉

Och den som väntar på något gott…. väntar ofta för länge.

Sheglam Desert Palette

Jag kom fort fram till att den här paletten var ett bra köp. Jag använde den lila skuggan jag fastnade för på midsommar. Den höll sig lika fin genom hela dagen trots att det var så varmt så man smälte bort.

Skuggan precis i mitten på paletten är en bra transition färg och alla skuggorna är väldigt lättarbetade och sitter fint hela dagen. Det är lätt att skapa looker som passar bra till vardags även om dem är väldigt glittriga och duochrome. Jag hade önskat skuggan i mittenraden längst till vänster och den längst till höger i samma rad skiljt sig mer åt. Dem är himla lika väl applicerade och känns lite onödigt med två så lika. Har inte avänt den längst ner till höger men den har säkert ett syfte den med.

W7 Hollywood Bronze & Glow

Denna har jag haft ett tag och det är först nu dem senaste månaderna som jag använt den precic varje dag. Dags att börja använda upp lite av alla dem produkterna jag har i gömmorna.
Den här sägs vara en dupe på Charlotte Tilbury’s Filmstar Bronze & Glow palette. Jag har testat den i butik när vi var i Barcelona och ur minne är CT’s mycket mjukare i konsistensen men i övrigt samma. Bronzern är lite mer kall i färgen än den här.
Bronzefärgen använder jag för contouring och det funkar jättebra på min bleka skandinaviska hy. Highligtern är mjuk och knappt märkbar, precis som jag gillar det på vardagen.

Max Factor Lash Revival

Denna har jag varit osäker på länge om jag egentligen gillar eller ej, därför den inte fått vara med förrän nu. I början när jag köpte den tyckte jag den var kletig och överhypad. Har sett så mycket reklam för den på deras Instagram. Men ju mer jag använt den och lärt mig vrida borsten på rätt håll är den himla trevlig. Det är till och med så den konkurrerar med min all time holy grail mascara från L’Oreal, Miss Manga.

Jag vet, stoppa pressarna! Den fångar varje ögonfrans och ger dem färg och längd. Kanske inte enormt volymgivande men man kan skapa allt från en naturlig look på fransarna till en väldigt dramatisk så det ser ut som man har lösfransar. Jag gillar den faktiskt och känner att det börjar nog bli dags att byta ut den mot en ny.

Rimmel Insta CC Primer

Jag har ett svagt minne av att jag testat denna för en massa år sen. Kommer inte ihåg min generella tanke om den då men jag gillar den. Den är inte överdrivet färgkorrigerande men tonar ändå ner det röda på mina kinder. Foundationen glider på lätt, fastnar inte i porerna och håller sig fin längre. Den har en svag doft dock, inget som stör eller irriterar. Den sjunker in fort i huden och skapar en jämnare bas.

Morphe High Impact Highlighter Illiminateur i Spark

Den här fick jag i en LookFantastic box för evigheter sen. Den blev en hit direkt och används flitigt när vi ska någonstans mer ”ut”. Om den i W7 paletten är mjuk och knappt märkbar är den här precis tvärt emot. Man får vara väldigt försiktig för att inte överdriva den och bli en discokula. Gillar man den looken är den här perfekt. Men för mig som gillar lite mer neutrala saker får använda en lättare hand. Denna passar många olika hudtoner med sin rosa bas med guldiga undertoner i. Den sitter fint hela dagen och försvinner inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *