Familj,  Mat

Midsommar 2020 i bilder

Min midsommar började sent. Systrana och Gustav var utbjudna till ett tiden. Det var riktigt varmt och kvavt den dagen så det blev många garderobsbyten innan jag var nöjd.

ca 3 kilo fläskfilé till den som var hungrig.

Efter lite småprat ställde vi upp ett parti kubb medan vi startade grillen och la på köttet.

Jag kommer inte för mitt liv ihåg vad Ninni sa till sina medspelare på bilden. Jag och Milla hade flyt i början men förlorade. Skyller på att vi var en spelare kort.

Till middag, förutom den grillade filén, blev det kokt nypotatis, sill, gräslök och gräddfil (såklart). Till det serverade vi bearnaisesås och en coleslaw. Himmelskt gott och alla åt till det sprutade ur öronen.

Tradition är att vi spelar terrängkrocket på midsommarafton oavsett vem vi firar med. I vanliga fall brukar vår trädgård få agera spelplan. Men eftersom vi tagit bort alla jordhögar, gräsklippare och andra spelhinder körde vi in till byn och lånade en bit av skogen. Andy sprang glatt runt bland stockar, träd, buskage och andra lövhögar och placerade ut hinder. Kom ihåg att det var olidligt varmt och vi andra höll på att dö. Men inte Andy, han höll vanlig fart.

Jag menar kolla, inte lättaste underlaget att få iväg en liten boll på.
Camilla undrade nog vad hon gett sig in på mer än en gång.

Andy vann såklart överlägset medans jag kom på en tapper andraplats. Gustav och Andy var nog mest roade över det här.
När alla fått sina bollar genom den sista bågen packade vi ihop och körde tillbaka hem.

Dags för glass och jordgubbar.

Mmmm, årets först skål jordgubbar för min del.

Sen plockade vi fram en kortlek och spelade poängpoker till klockan blev mycket. Tror Andy vann även här. Jag hade en himla mysig midsommarafton och kommer minnas den länge.

Tassadar var himla nöjd han fick en soffkompis över natten och tvärvägrade flytta på sig för att ge Millan mer benutrymme. Lilla hårbollen.

Lördag morgon kom och vi gjorde planer för dagen. Vi tvättade Millans bil och vi försökte få tag i ny supergloss på Biltema. Visade sig att det var helt tomt i hyllan. Till och med slut hos leverantören. Så vi körde och åt glass istället.

Sofierokiosken är vårt nya smultronställe.

Vi tog med Millan till vårt nya smultronställe. Jag tog vit choklad och hallon och salt kolacrunch. Beställde egentligen något annat som jag redan provat men fick kolacrunchen istället. Gjorde inte mig ett dugg för den var jättegod. Den vita chokladen however var ingen höjdare. Smakade varken vit choklad eller hallon.

Vi packade ihop oss och körde upp till Millan och spelade resten av dagen.

Men först fika på balkongen i solen. Tass stortrivs där ute där han kan hålla koll på alla som rör sig och allt som händer.

Elder Scrolls Online.

Till middag stekte vi upp lite lax och resterna av nypotatisen.

Tass håller alltid en sällskap i köket, kan ju ramla ner något gott i näsan.

Lunch med utsikt.

Det var den lördagen. Vi avslutade med mer glass och jordgubbar och ESO.

Söndagen tog vi det lugnt och bara myste. Vi avslutade kvällen och helgen med ostbricka, bara vi två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *