Bilar,  Familj,  Skåne

Påskhelgen

Påskhelgen är kanske den bästa högtiden på året. Långfredagen spenderas alltid på Elmia och Bilsports Custom Motorshow. Sen är det ju sedvanlig äggjakt hos mina föräldrar, alltid lika klurigt gömda och efterföljt av grillning. Ja ni hör ju själva, gott!!

I år såg nästan ut som vanligt, med den stora skillnaden att det inte blev något Elmia tack vare det här viruset, kan det inte bara försvinna snart? Jag har ett liv att leva! Så jag åtog mig att fixa en, vad jag kallar, glassätar-runda för att kompensera. Velocitygänget måste ju göra något bilrelaterat, mer än att skruva och putsa, och glass är gott. Gustav är ju inte från Skåne heller så det är kul att visa upp vårt vackra landskap.

Vi möttes upp hemma hos oss runt halv nio för att sedan köra vidare in till Helsingborg för tvätt av bilarna. Jag och Camilla tog min GT86:a, Ninni åkte med Andy i hans Nissan 370z och Gustav och Elias åkte Gustavs RX8:a. Tanken var att vi skulle blivit minst en TVR också, men han var morgontrött.

Sen körde vi småvägar upp över Stenestad, Kågeröd för att hamna i Höör och äta lunch på Hardy’s.

Jag tog en American med mango och passions milkshake till. Heaven! Andy och Gustav tyckte inte hamburgarna var tillräckliga så dem tog varsin glass också. Och vilka glassar sen!

Vi fortsatte längs väg 13 ner till Ystad. Jag och GPS:en blev osams, så ovanligt, någonstans runt Sjöbo. Tanken var att vi skulle kört ner om Kivik för att sen komma till Ystad men det tyckte inte Google Maps.

Vi gjorde ett besök på Jaktens Kiosk och Minigolf. Jag åt en glass med dulce de leche och mintchoklad, yum. Andy tog en våffla med kaffe och sen spelade vi lite minigolf. Dem var i dåligt skick och inte så väl underhållna. Banorna var roliga annars. Vissa skapade mycket utmaning och var helt omöjliga, andra var lättare. Vi tröttnade efter en stund på att vänta på två barnfamiljer med alldeles för små barn. Jag fattar inte varför man tvingar små barn att spela som inte har någon som helst behållning av det? Har fortfarande ingen aning om vem som vann? Tror inte jag låg i topp direkt. Milla är en jäkel på minigolf!

Vi körde vidare längs med havet och passerade Abbekås, Skateholm, Beddingestrand för att till sist hamna i Smygehuk. Mer glass som av någon outgrundlig anledning aldrig hamnade på bild?!?!

Smygehuk hamn. Sveriges sydligaste punkt.
Bilarna hamnade på bild i alla fall

Och en kränkt underexponerad liten spets hamnade också på bild. Han ville inte alls sitta stilla, han ville hellre gå och kissa överallt och lukta efter alla löptikar. Nej, jag vet, han är ingen spets! Han är en urhund, lapsk vallhund. Men vi brukar kalla honom en kränkt liten västgötaspets på styltor. Tokfis.

Sista anhalten var utsiktspunkten vid Öresundsbron.

Vacker solnedgång

Det var den långfredagen! Den blev så mycket bättre än jag hade hoppats på. Tack alla!

Själva påskafton spenderade jag ute hos mina föräldrar med mina systrar. Vi myste i solen, letade ägg och grillade.

Mamma hade dukat påskfint till maten.

Annandag påsk lurade jag iväg Andy på glass i Bjärred.

Saltsjöbadens Kiosk
Lite suddigt Turning Torso
Kallbadhus och restaurang.
Han är så fin!! <3

Och såklart avslutades dagen med grillat.
Måndagen tog vi det lugnt och laddade för en ny arbetsvecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *