Arkitektur,  Resa,  Semester,  Shopping

20 November – Shopping

Den här dagen stod det shopping på schemat. Så efter en lika mager frukost som dem andra dagarna packade vi dagens nödvändigheter i ryggsäcken och styrde stegen mot La Boqueria. Där inhandlades varsin fruktsallad att ha till senare på dagen.
Jag hade kollat ut i förväg vart Sephora låg och Prada. Hehe här man i en av världens modehuvudstäder så måste man. Vad jag inte hittade då på Google var att det fanns en Sephora mycket, mycket, närmre.


Vid Placa de Catalunya hittade vi en polisbil som såg rustad ut för kravaller. Det sköna med Barcelona är att det alltid finns någon form av polis i närheten. Dem har både sin internationella polis i staden och den lokala.

Vi gick förbi här utan att göra ett besök.
En helt normal syn längs gatorna och intill korsningar?! Det är tydligen mycket billigare, för att inte säga enklare, att äga en och ta sig fram med motorcykel.

Vi följde Rambla de Catalunya en bra bit till vi hittade Sephora.

Oh my vilken Sephora sen! Dem hade hur många märken som helst i butiken som vi inte har här hemma. Som Charlotte Tilbury, by Terry och Milk! Jag var såååå nära att köpa med mig en palett hem ( den från Tarte som finns i mitt ”Februari favoriter” inlägg.) Var även extremt nära att köpa med mig ett läppstift och mascara hem från CT.
Denna Sephoran var väldigt välfylld och jag kunde i lugn och ro gå och titta och klämma på dem produkter som fångade mitt öga. Dem hade ett lite annorlunda upplägg med produkter mot vad vi har hemma. Dem hade till exempel La Roche Posay, Vichy och sånt i butik. Lite som high end smink möter svenska apotekens hudvårdsavdelning.

Diputació de Barcelona

När vi inte fick luft mer för den dåliga luften i butiken, värmen och alla dofterna satte vi oss på en parkbänk alldeles utanför och tittade på den här häftiga byggnaden. Jag gillar den ”gamla” byggnaden i förgrunden i kontrast till det hypermoderna glaskomplexet bakom. Barcelona är en väldigt gammal stad och det syns tydligt på alla byggnaderna intill La Rambla, till exempel. Och sen har staden fortsatt att växa och få moderna byggnader. Men det harmonierar ändå väldigt fint.
Vi njöt en stund på bänken omgiven av lokalinvånarna som gick mellan affärerna. Här passade vi på att fika på fruktsalladen. Tyvärr finns inget foto på den.

Det märktes tydligt att Eixample och vägen vi gick tillbaka med alla modehusen längs var finare ansedda för klottret upphörde helt! Men La Rambla, vägen bort mot Sagrada och vägen vi tog upp till Montjuïc var extremt nerklottrade. Det hade jag faktiskt inte förväntat mig. Och det var inget fint eller dekorativt klotter heller, utan tänk er ett gäng tonåringar eller arbetslösa i tristess som fått fatt i en sprayburk och haft kul.

Vi fortsatte efter en liten stund och hittade en söt liten inredningsbutik. Den påminde lite om man hade gjort en combo av Granit och Lagerhaus. Letade först och främst efter ett gulligt julpynt och julklappar. Hittade väldigt skojiga muggar men kom på att dem kanske inte överlevde resan hem. Kommer tyvärr inte ihåg vad butiken hette eller vart den låg.

Vi tog Passeig de Gràcia tillbaka, alla modehusen och mycket mer ligger längs den här gatan. Fanns så mycket att titta på och beundra!

Här gick jag nästan in!
Såhär fin gatsten låg det hela vägen. Dem här kan jag tänka mig att ha en plattsättning med hemma.

Man kan inte annat än beundra Gaudis skapelser. Jag är ingen jättebeundrare eller särskilt insatt i vem han är eller vad han gjort. Men det är så annorlunda så man måste stanna och titta. Nästa gång vi är i staden vill jag nog faktiskt gå in här och titta. Och Casa Batlló och definitivt Parc Güell. Men nu vet vi vart lite av det ligger i alla fall till nästa gång.

Och äntligen hittade vi Prada! Här gick vi absolut in! Varje sån här lyxbutik har sin egen dörrvakt som öppnar dörren för varenda en som går in och ut. Det är hans jobb! Det kändes himla obekvämt att gå in i en så exklusiv butik, men varför inte?! När lär jag se en specifik Prada butik igen?! Deras mode var väldigt out there. Hittade en jättesnygg handväska som var på tok för dyr för att få följa med hem. Men den står högt upp på önskelistan när pengarna finns.

Passeig de Gràcia.

Vi gick även in på Versace och tittade. Vi blev glatt bemötta av en kille som frågade vart vi var ifrån. Många som vi pratade med frågade just vart vi var ifrån, märks det är en turiststad. När vi nämnde att vi var från Sverige frågade dem direkt om det inte var kallt eller ”ja det är där Zlatan är ifrån”. Även här var modet väldigt säreget. Just då var där mycket kläder i orange och rosa. Även på herrsidan! Och mycket mönster!

Jag hade ingen aning om att Hermes gjorde porslin?! För mig är det accessoarer.

Vi gick även in på LV och tittade. Här var enormt mycket folk inne och all personal såg glatt sysselsatta ut. Många som handlade eller fick hjälp. Vi såg någon som hade sin hund med sig in!?!
Även jag var frestad att köpa en handväska. Till och med Andy tyckte den var snygg. Helt svart i lite mindre modell där en av initialerna agerade lås. Jättehäftigt!

Åh! Alla dessa vackra skyltfönster! Jag önskar jag varit modigare och vågat mig in i fler butiker. Att plånboken, och resväskan, varit oändligt stora så jag hade kunnat shoppa loss rejält.

Vi hittade lite riktiga bilar bland alla motorcyklar, mopeder, taxi och buliga bilar. Den här hörde vi innan vi såg den. Roligare blev det när det visade sig vara en äldre herre bakom ratten.

Hur vackra var inte dem här?

När vi tröttnat på alla ”lyxaffärer” följde vi Passeig de Gràcia ända ner till Placa de Catalunya. Dags för fika. Vi besökte Starbucksen som ligger längs La Rambla. Den vägg i vägg med Dunkin’ Coffee.

Där var så mycket gott att välja på! Kaffet här var godare än kaffet på Starbucks i Köpenhamn. Jag tog en red velvet muffins och Andy två olika cheese cake. Den ena vet jag innehöll körsbär. Minns inte riktigt vad den andra var. Dem var jättegoda hur som. Min muffins var sådär. Älskar att ovanvåningen sträcker sig över Dunkin’ Coffee och på baksidan har man utsikt in över La Boqueria. Väl värt ett besök!
Tjejerna i kassan frågade om namn men förstod inte vad Andy sa. Så han sträckte fram sin hand och visade knogarna. Det fick dem hysteriskt roligt åt och skvallrade glatt för varandra. Skönt han äntligen fick användning för sin tatuering. Vi har ofta skämtat om just det här scenariot.

Som om vi inte fått nog av shopping och redan hade ont i fötterna följde vi återigen La Rambla hela vägen ner till marinan och besökte ännu ett shoppingcenter.

Såklart var vi tvungna att besöka Lush! Det är såååå synd att vi inte har ett badkar hemma.
Vi besökte även Claire där jag fyndade en av mammas julklappar. På Druni gick vi både länge och väl. Andy är så snäll som har tålamod med mig när jag går i sminkaffärer. Vilken dröm detta var! Dem hade alla möjliga roliga märken som vi inte har hemma! Catrice, Essence och några till som jag redan glömt namnet på. Typiskt. Jag kom ut med julklapp till Ninni, julklapp till svärmor och något roligt till mig själv.

Efter att ha beundrat shoppingcentret och vyerna över staden från andra våningen gick vi vidare. Vi gick bakom akvariet och ner mot hamnen, Port Vell. Här sitter webcam om någon är intresserad. Slutdestinationen för dagen var stranden, Barceloneta.

Hotel W.

Vågade mig försiktigt, trodde jag, ner till vattenkanten för att känna. Just då kom det såklart en större våg och Fia blev blöt om ena foten. Det gjorde inget, det var inte kallt?! Jag förstår att det kryllar av folk här dagtid vid fint väder i vanliga fall. Webcam. Helt magiskt! Kan inte med ord beskriva känslan av att stå där och se solen gå ner. Med havet som sträcker sig ut mot resten av världen.

Nu då? Jo, kvällsmat såklart!

Det blev empanadas och churros från ett mysigt krypin som hette Dulce y salado – Empanadas. Det här kommer jag besöka igen nästa gång vi är i staden! Sååååå himla gott! Mycket godare än dem vi köpte inne på marknaden. Jättemysigt litet ställe och trevlig kille som jobbade just då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *