Resa,  Tankar

16 Mars, Kurs och hemfärd

Vi vaknade till ett soligt men kallt Örebro.

Vi åt fruksot i lugn och ro med utsikt över slottet. Fruksoten var ingen höjdare den här gången.

Jag hade lyckats fixa sen utcheckning så Andy kunde sitta kvar och jobba så länge som möjligt. Eftersom han behövde bilen under dagen och för att kunna hämta mig sen tog jag fötterna bort mot Radiatorvägen och Cab Groups utbildningslokaler. En lagom lång och frisk promenad.

Dem har visst förvånade soptunnor.

Utbildningen var en fortsättningskurs där vi gick igenom lite teori men även hade praktiska övningar på skadekalkylering. Lite hur dem har tänkt kring det nya sättet att räkna riktytor, veck och inpassning men även mycket fokus på plast. Jag hade önskat att dem tagit upp mer kring måttrikt och tider som tillhör byten av ramben och karosserisidor.

Det märks väldigt tydligt att Cab Group ägs av svenska försäkringsbolag, jag har aldrig tyckt att deras tidsstudier är rättvisa men det var kul att se hur dem är gjorda och hur upplägget varit. Vi har haft två besök av samma tjej som gjort tidsstudier på min förra anläggning. Just det, jag har ju bytt anläggning från Malmö till Helsingborg. Det gjorde jag vid årsskiftet.

Vi var fem deltagare totalt, tre skadeberäknare och två från Länsförsäkringar. Vid tretiden var jag klar med dagens uppgifter och tyckte att det var dags att åka hem. Efter ytterligare några nöduppgifter släppte han iväg oss och vi kunde åka hem. På det hela taget var det nyttig info, väl tilltagen studietid (för lång) och detta hade enkelt kunnt lösas på distans. Det kändes inte värt att åka 100mil på 24timmar för att få den infon på plats. Nästa kurssteg är CVDA, en certifiering för skadeberäkning. Min chef tycker jag ska gå den i höst, det tycker inte jag.

Vi stannade till i Ödeshög för middag och var hemma strax innan tio.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *