Resa

Bilder från Örebro

Igår lämnade jag jobb vid ett tiden i Malmö och körde hem för att packa ner det sista. Tjugo över två lämnade jag macken hemma i byn och körde norrut.

Exakt 6.1 mil senare korsade jag Smålandsgränsen.

Sen gick det ett par timmar i bilen. Jag hann passera två vägarbeten som sinkade rätt bra, vad är oddsen liksom. Stannade till vid en av mina favoritruiner.

Dags för bensträckare och något att äta.

Var så trött när jag passerat Askersund så jag hamnade mot Göteborg istället för Örebro. Fasen också! Bara att köra till närmsta avfart och vända.

Halv åtta och 44+ mil senare var jag incheckad på hotellet.

Hade såklart valt ett Elite hotell. Var så nöjd efter Växjö i somras.

Jag gillar den nygamla inredningen. Passar huset så bra. Detta huset har anor från 1858.

Just mitt rum som är ett enkelrum var väldigt litet och enkelt. Mysigt. Tyckte det var onödigt att ta ett dubbelrum när det bara är jag.

Jag kände inte för någon stor middag så jag tog fötterna och gick en runda efter att ha tittat runt på Google maps en stund efter mat. Pressbyrån var stängd så det fick bli Willys hemma. Hade Andy i telefonen så jag var inte helt själv. Det blev en sallad som njöts i sängen på hotellet.

Efter att ha sovit uruselt såg jag fram emot en hotellfrukost. Jag sover dåligt i ren allmänhet just nu. Men varmt rum, ingen Andy och alldeles för mjuka kuddar hjälpte absolut inte. och ingen ANDY!!

Välfylld frukost med precis det som man kan tänkas äta och inte många frukostgäster. Det var inte en överdriven frukost, den i Växjö var bättre. Lite ologiskt upplagd. Men nu vet jag vad jag letar efter till imorgon.

Örebro slott en gråmulen morgon.

Det kom snöblandat regn när jag lämnade hotellet och styrde stegen mot bilen. USCH! Det gav sig tack och lov. Sanning med modifikation, det har verkligen ösregnat hela dagen!

Körde ut till Cab Groups utbildningslokaler. Dags att lära sig mer om Cabas. Jag har jobbat med det i drygt två och ett halvt år, utan någon större genomgång på det. Men kändes ändå som jag kan ganska mycket. Lärde mig mycket idag och har skrivit ner mycket som kan vara bra att komma ihåg. Lite tips och trix, bra att tänka på och lite hur programmet fungerar och logiken bakom.

Middagen hämtades från Aspholmens skafferi. Jag hade mailat dem i förväg med vad jag ville ha och om det gick att ordna så jag kunde äta det. Två tjejer som äger det. Fick svar över mail att det inte var några problem och maten var supergod! Köttet bara ramlade sönder.

Regn, regn och regn.

Var lagom trött efter att ha suttit still hela dagen och bara lyssnat. Inte van att sitta still en hel dag mer. På jobb springer man ju ändå ut och gör skadebesiktningar eller hjälper grabbarna med något ute i verkstaden. Visst är det mycket stillasittande mellan varven.

Efter kursens slut körde jag ut till Marieberg och besökte Ebrix! Har inte varit här sen vi skulle titta på Tassadar, det är tre år sen och lite till. Nästan tre och ett halvt. Min lilla sötunge! Är man i Örebro är Ebrix och Klossbutiken ett måste! Kan ha spenderat alldeles för mycket pengar där inne. Men jag ångrar inget.

Sen besökte jag en Åhlens outlet, lyckades komma ut utan att handla något. Helt otroligt! Och sen besökte jag köpcentret intill. Letade efter en mascara, den jag packat med mig har irriterat ögonen hela dagen. Hittade ingen till vettigt pris. Får hoppas den fungerar bättre imorgon.

Bara i Örebro

Hittade ett konditori med passande namn. Jag tyckte det var roligt i alla fall.

Sen körde jag tillbaka till hotellet.

Gick ett varv runt slottet innan jag gick för att leta upp mat. Pappa hade tipsat om Dannes.

Jag var sugen på hamburgaren som pappa tipsat om, men den kunde dem inte lösa så jag kunde äta den. Jättesynd. Men jag beställde en fish n chips istället. Efter mycket dividerande med köket löste dem så jag fick majonäs till istället. Hade valt att ta det med mig. Fick inga bestick med och dem hade stoppat med jättemycket majonäs i en behållare sidan om. Väldigt konstigt avvägt. Trots att dem fått infon att jag inte fixar vanlig lök heller hade dem stoppat med rödlök i lådan. Inte jätteimponerad tyvärr. Pappa rekommenderade dem så högt. Och det förstår jag, atmosfären där inne är nog mer än halva upplevelsen. Jag kände inte för att sitta där helt själv.

Nu är det läggdags. Kursen börjar åtta imorgon och jag måste checka ut innan.

God natt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *