Okategoriserade

En helg ur mitt liv, 13-14 Juni

La ut en bild på min Instagram i veckan och lovade ett mer utförligt inlägg till bilden.

Lördagen började med mulet och tråkigt väder men det sprack upp efter lunch. Vi samlade ihop lite energi och gick ut och fortsatte på vårt trädäck.

Varje hemmasnickare värt namnet måste ha bra verktyg.

Vi kapade till och reglade upp det sista av träbitarna vi hade hemma. Nu måste vi till brädgården för att kunna fortsätta, men först måste vi ha ihop vårt släp och besiktiga det. Det är en helt annan historia. Lagerna är beställda i alla fall och ligger under transport.

Det var riktigt varmt hela helgen och vi njöt av varenda solminut. Trots att jag klagade friskt över att det var alldeles för varmt för en stackars Nord.

Vattnet pärlar sig fint i vinden på Andys 370z.

När den sista träbiten var satt var det dags för dusch. Det var bestämt middag med en bekant från Andys jobb och hans fru. Vi slog oss ner på Skåne Pizzeria i Bjuv och pratade skit i gott och väl 1.5h. Det var supertrevligt! Servicen var sådär, ägaren var inte där utan hade lämnat andra in charge i köket.

Mitt lilla monster <3

Vi sa hejdå och åkte hem och funderade över vad vi ville göra nu. Kvällen var ung och vi ville hitta på något. Så vi bytte bilar och körde in till Helsingborg. Först tvätt och sen ner till Pixla Piren för lite photoshoot.

Hur kan varenda detalj på en bil vara så snygga?

Den här blev förvånansvärt bra. Jag och kameran var inte riktigt överens om fokuset och djupet i bilderna. Jag behöver absolut träna på att ta mörkerbilder känner jag. Men jag fick till himmel och ändå någorlunda skärpa. Älskar hur rå och fin den här bilden är samtidigt.

När vi tröttnat på att fotografera ställde vi upp bilarna och körde 201m. Jag, till min stora förvåning, vann. Andy har 205 ish hästar i sin Lexus IS250 med automatlåda och kickdown medan jag har 200 ish hästar i min Toyota GT86 med manuell låda och bara en tung högerfot. Har ju vikten till min fördel också.: Lexusen väger förvånansvärt mycket. Sen blev det sängen.

Mammas oregano

Söndagen bjöd med på sol och värme. Jag hade bestämt mig för att köra ut till mina föräldrar och vattna. Dem är på semester så då får ju vi agera hustomtar.

Tanken var att klippa gräs med men det slapp jag. Misstänker en av deras grannar varit gullig och tagit det med.

Vi pulade lite med trädgården och sen startade jag grillen. Det blev laxfiléer. Jag beklagade mig över att fiskhelvetet fastnade i formen trots att jag oljat in det ordentligt. Pappa kom med den briljanta idén att man ska nog värma pannan med oljan först innan man lägger på fisken. Han kan ha en poäng med detta. Fick ta till en japanspackel för att lirka loss fisken och vända på den.

Men himmelskt gott blev det! Till laxen hade vi kall creme fraiche och en sallad med balsamvinäger och lite tomat.

Det var den helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *