Okategoriserade

Är jag dum mot mig själv?

Jag har kollat på webcamen över Barceloneta i princip varje morgon sedan vi kom tillbaka därifrån. Och det är snart ett år sen. Är det att psyka sig själv?
Jag längtar tillbaka något fruktansvärt och för resfeber bara jag tänker på det. Och ibland precis samma känsla som när vi var på flygplatsen i Köpenhamn, när vi kom av planet och solen sken över bergen nere på El Prat. Eller känslan av att stå uppe på Montjuïc och fira födelsedag med min bästa vän och livskamrat. Eller när vi bara promenerade i solen mellan dem olika målen för dagen. Jag har levt på dem här guldkornen i ett helt år! Tagit fram dem när det varit jobbigt, när jag inte mått bra eller bara behövt något att se fram emot.

Tanken var ju att åka en vecka nu i höst med. Men sen kom Coronan. Fuck den här jävla pandemin! Är så satans trött på det! Att folk inte tar hänsyn utan tänker ”det händer inte mig, jag behöver inte bry mig!”. Att regeringen och folkhälsomyndigheten inte tar sitt ansvar utan spelar med våra liv. Dem hotar med ”strängare restriktioner” om inte siffrorna går på rätt håll. Men det har dem sagt nu igen dem senaste två veckorna. Hur många ska behöva bli sjuka, hur många ska behöva dö innan dem faktiskt gör något? Jag beundrar dem länder som vågar stänga ner och värnar om sitt folk först. Inte sin ekonomi nödvändigtvis. Som Sverige, snikna lilla skitland!

Jag har varje morgon jämfört vädret i Barcelona mot vädret här hemma och deras temperatur. I somras när vi hade ljust tidigt och mörkt sent hade dem lite tvärt om. Men nu när vi har mörkt 24/7 har dem det ljusare tidigare och längre. Något vi märkte med när vi var där. Trodde dem hade det så hela året. Men tänker man efter lite så fattar man ju hur det hänger ihop. Dem har ett klimat och väder som nog passat mig perfekt året om. När vi hade snorvarmt här i somras hade dem precis lika varmt. Men jag kan tänka mig att det inte känns lika kvavt och klibbigt där. Över lag har vi haft ovanligt många soldagar i år i sommar här hemma. Men denna hösten har typ regnat bort.

Önskar jag kunde börja varje morgon nere vid Barceloneta och se solen gå upp över havet och bergen….

Stay safe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *