Okategoriserade

Påskhelgen 2018

Nu när det varit påsk så måste det ju ändå blir vår snart?? Det har snöat varannan dag i hela mars känns det som.

Påsken bjöd på mycket mys och godis för min del. Långfredagen var vi på Bilsport Performance & Custom Motorshow på Elmia i Jönköping, vilket vi är varje år. Vi tycker det är lugnast att åka långfredagen, man kan gå runt i lugn och ro och titta på alla bilarna och ändå kunna ta ganska okey bilder. Mer om Elmia i ett separat inlägg när jag hunnit fixa med bilderna därifrån och min stationära dator behagar uppföra sig. Påskafton fixade vi med huset, vi har verkligen fått fart med att bygga om ovanvåningen. En tjejkompis tittade ut på eftermiddagen och vi åt lite mat och spelade. Himla mysigt! 
Påskdagen, söndagen, fortsatte vi med huset tills jag körde ner och hälsade på mina föräldrar. Jag tänkte dela med mig av lite bilder från söndagen. 
Mamma och pappa hade packat ihop sig och husbilen över påsken och åkt ner till Borstahusen utanför Landskrona. Vi började med fika alla sex personer och tre hundar inne i deras husbil. I vanliga fall brukar vi få leta upp våra påskägg i trädgården hemma hos dem men inte i år. Nejdå, pappa hade koat ihop världens rebus för att vi skulle få våra ägg. Vi fick en lista med lite kordinater och andra klurigheter.

Så iväg gick vi, jag, Camilla, Ninni, Gustav och Timmy och Tassadar. Jag gav Millan ansvar för Tassadar medans jag skötte kamera och tog ansvar så vi hamnade på rätt ställe.
Camilla och Tassadar med Ven i bakgrunden. 

Så stilig han är min lilla knaspotta. Han tyckte det var skönt att få sträcka på benen och nafsa efter Ninnis sheltie Timmy. Dem två går bra ihop när vi är ute och går annars har Timmy lite svårt för min galning.

Vi skulle hitta en plats, skriva siffror vid en bänk, hitta två träd som tillsammans bildade ett bilmärke, räkna lyktstolpar och ta reda på vad vissa djur hette på latin och svenska. Så upp om backen innan det vita huset och lite till gick vi.

För att sen vända tillbaka. Där trodde vi att vi var klara och skulle få lite grillat. Men oj så fel man kan ha.
Ut kommer mamma med en låda med kodlås på. Och av pappa får vi nästa pappersbit som då ska ge oss koden till låset med hjälp av det vi letat reda på. Jaha, löser det då, får vi grillat sen? Nej i den där lådan ligger ytterligare två knåpare.

Som ska ge oss koder till ytterliggare två kodlås. Här började mina nerver ge upp!! Ge mig mitt ägg och maaaat!!! ?? Men vi löste det med, med väääldigt mycket hjälp från pappa för att förstå hur han menat med sina rebusar. Det som kan vara väldigt glasklart för honom i hans huvud är inte alltid så logiskt för oss andra. Puss pappa! Tack och lov fanns där vars ett ägg i den här lådan och alla var nöjda och glada! ?
Ser ni det grillade i bakgrunden? Det var såååå gott om än lite trångt vid bordet sen.
Vi myste och pratade en stund och sen rullade jag och systrarna hemåt igen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *