Familj,  Jul

Julafton 2022

Vi vaknade till en frostvit trädgård och några minusgrader.

Efter lite julstäd och matförberedelser slog vi oss ner i tvhörnan på ovanvåningen och tittade på Kalles Jul.

Babben är inte min stora favorit men jag tyckte det var väldigt trevligt och gillade hennes berättelse från när hon var barn.

Efter Kalle dukade vi upp vårt alldeles egna julbord med bara sånt som vi tycker om. Vi har försökt att dra ner på mängden och bara fokuserat på det som är väldigt gott, annars blir det lätt mycket över som inte äts upp. I år hade jag gjort egna köttbullar och faktiskt min alldeles första julskinka. Blev himla nöjd med den. Valde en färdigkokt skinka som jag grilljerade i ugnen med egenkomponerad grilljering ovanpå. Himla gott och uppskattat av sambon. Han gjorde sina supergoda revben och vi var väldigt mätta efteråt.

Nytt för i år var hemmagjord Janssonsfrestelse som sambon gjorde, det blev jättegott. Tricket var att ha väldigt lite fisk i och inget spad alls.

Innan vi slog oss ner och tittade på julfilmer öppnade vi paket.

Även Tassadar fick julklappar, såklart.

Godiset i första paketet blev inte alls en hit, tror det var lammlunga. Men den andra leksaken blev en solklar favorit direkt och har lekts flitigt med sen dess. Till den gräns att den snart behöver bytas ut.

Rimmet knäckte jag inte alls, eller jo, typ. Jag var säker på att det innehöll en jultröja men fick inte ihop det med ledtrådarna. Visade sig att han stoppat in bönor och tomatkross bara för att få till rimmet. Busfrö! Tratten lär komma väl till pass nästa gång jag gör pannkakor och jösses vad glad och överraskad jag blev över bakmaskinen. Tack igen min älskling!

Vi såg Jeff Dunhams nya show, väldigt tråkig, klippt och enormt politiskt riktad. Sen såg vi årets bästa julfilm, The Royal Nanny.

Kvällen avrundades med gröt och mys.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *