Familj,  Jul,  Utflykter

En inte helt vanlig julskyltning.

Andy skapade en tradition för väldigt många år sen. Nämligen att besöka Helsingborgs julskyltning som alltid är den första advent. Men i år var den inställd, som så mycket annat. Så vi bestämde oss för att köra in i alla fall för att titta på alla ljusinstallationerna.

Rådhuset.

Jag hade med mig min dslr men kom snabbt fram till att den inte gjorde bilderna rättvisa. Så alla foton är tagna av antingen mig eller Andy med hans telefon, Xiaomi Mi 10 Ultra.

Hela Rådhuset var upptänt så man såg fönsterna. Ingen av oss har någonsin reagerat på att glasfönsterna innehåller motiv! Jag har för övrigt aldrig varit inne i rådhuset. Mål för nästa år?

Rådhustorget.

Sidan om Rådhuset stod den här vackra isbjörnen!

Det här torget verkar inte ha något namn. Men det är det lilla torget snett framför Magnus Stenbock gallerian.

Sankt Jörgens plats.

Vi fortsatte ner längs ett par bakgator till vi kom ut vid Drottninggatan och teatern. Vi hittade en vädligt fin Snögubbe.

Kullagatan.

Vi följde shoppinggatan som var väldigt tom på folk, nästan lite öde. Är så van vid att det brukar vara mycket folk i rörelse till julskyltningen. Men det var skönt att kunna gå i lugn och ro och inte behöva akta sig för människor.

Terasstrapporna.

Vid Terasstrapporna låg det sedvanliga svanparet. I år hade dem fått sällskap av bebissvanar. Kommer inte ihåg om dem var med förra året också.

Maria kyrkan.

Det var mysigt att se människor sitta ihopkurade i filtar under gasvärmarna på uteserveringarna. Skön kontrast till avsaknaden av knallare som brukar stå runt Maria kyrkan.

Den här interaktiva ljusinstallationen gillade jag lite extra! Det behövs lite roligt i det här dystra mörkret. Denna står längs Järnvägsgatan utanför Knutpunkten och Marina Plaza vid hamnbassängen.

Vi gick vidare mot stadsparken.

Fontänen vid Stadsbiblioteket.

Förutom svanarna brukar jag fota den här varje år. Jag vet inte varför men jag tycker den är så vacker!

Början på Kullagatan från Stadsparken.

Det var en av dem mysigaste datekvällarna vi haft på länge, om än lite konstig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *