Smink

Augustifavoriter 2020

Då var vi där igen. Två månader senare, ca en i mitt fall, och dags för nya favoriter.

En udda skara av nya och gamla produkter.

Ber om ursäkt i förväg att fokus och ljus är lite wonky. Min kamera har börjat dumma sig igen och behöver nog snart in på felsökning.
Anywho, denna gångna månaden har jag hittat gamla favoriter igen och börjat damma av dem. Även en ny letade sig direkt in bland favoriterna, men det var väntat.

Den här har funnits i min samling i flera år och varit lika älskad från första stund. Fram till nu har jag sparat den till finare eller lite mer speciella tillfällen. Men så kom jag på mig själv en dag, varför? Är inte varje dag lite speciell? Så jag har börjat använda den mer och mer. Jag äääälskar designen på flaska och locket. Locket ska föreställa New York city skyline, jag har aldrig varit där och kan inte kommentera på detta. Jag tycker idén är rolig och kan absolut se konturerna av dem olika skyskraporna. Den är väldigt stark i doften och faller nog inte alla i smaken. Lite räcker länge, det är lätt att ta för mycket och få huvudvärk.

Clinique Even better doundation

Den här köpte jag förra sommaren och föll direkt, fattar inte varför jag inte visat denna tidigare. Jag var länge på jakt efter den där perfekta foundationen som satt snyggt hela dagen, som inte ändrade färg, som inte gav mig utslag eller irriterade huden och som inte överdrev eller klängde sig fast på torra partier. Jag sneglade länge på den men alla jag pratade med i butikerna sa åt mig att undvika den. Dem föreslog Estee Lauders Double wear eller Lancômes Teint Idole. Och dem matchade mig alltid i fel nyans med, himla proffsigt. Fick en sample av denna någon gång, fast i helt fel nyans, och föll direkt! Sen köpte jag den och vi har varit bästisar sen dess. Kan dock bara använda den sommartid då den är så pass mörk i nyansen. Blandar den med en ljusare foundation ibland för att kunna ha den längre. Den har räckt förvånansvärt länge och har varit värd varenda krona. Den sitter snyggt hela dagen och har ingen av dem baksidor jag nämnde tidigare. Det enda är att den kan se lite oljig ut efter fem timmar eller så. Så ni med lite fetare hy ska nog undvika denna eller använda en väldigt bra matt primer och pudra under dagen. Jag sätter denna med puder jag med och sen settingspray. Och jag har normalt sett torr hy men blir på sommaren lite mer oljig har jag märkt. Enormt pluspoäng för att den innehåller SPF!

Den här är väl älskad som ni ser. Ljuskronan är nästna helt utsuddad. Fick den i ett Too Faced x Kat von D kit som jag köpte på Sephora för ett antal år sen. Det var ett limited edition set med två Too Faced produkter och två från Kat von D. Köpte kitet basically för att få denna och Kat von D läppstiftet.
Förpackningen är lagom liten att ta med sig men ändå med lagom mycket produkt i för att kunna använda en normalstor borste. Den ger en mjuk lyster på kindbenen och kan användas under bryner eller i inre ögonvrån. Den ger bara precis en hint av färg och är väldigt fin. Passar min ljusa hy perfekt. Har aldrig provat använda dem var och en för sig men det kan man säkert göra.

Nars Orgasm Lipbalm

Och min nyaste förälskelse! Denna är en sån lyxprodukt egentligen som man inte behöver. Men jag blir glad av den och för mig är den en MLBB produkt. Jag använder denna på läpparna precis som den är eller med en dutt av oljan ovanpå. Ska prova denna med en lipliner under och se hur den ändrar sig i färgen. Som sagt, den känns inte speciellt närande eller mjukgörande för läpparna, det är bara en lyxprodukt som gör dig glad ända in i själen.

Fick gräva mig tillbaka i arkivet för att hitta vad den här nyansen heter. Den kom i Ariel setet från Colorpops Disney Princesses kollektion som släpptes förra våren. Nyansen heter Guppy i alla fall och är persikorosa med en stark brun underton, precis som jag gillar och dras till. Den är snygg att ha över en väldigt ljus lipliner eller toppat över MACs Velvet Teddy läppstift, vilket jag också har och inte gillar för sig själv. Sitter inte i så länge men vad gör det när det är ett läppglans?

Bourjois Contour clubbing waterproof eyeliner, 60 taupe of the top

Den här har jag haft i evigheter i min samling och använt från och till. Det är först nu jag börjat använda den mer regelbundet. Den är mörkt bronsbrun till färgen, kommer bild längre ner, och är himla snygg att ha precis under dem nedre fransarna eller i vattenlinjen. Huruvida den är vattenfast eller inte kan jag inte yttra mig om, har aldrig provat. Skulle inte tippa på att den är det för den försvinner efter ett par timmar under ögat och gnuggas lätt av på handryggen. Men jag gillar den för att den är så diskret, lätt att applicera då den är krämig i konsistensen och inte en normal hård pennspets. Och den komplimenterar min ögonfärg väldigt bra.

Lumene Nordic Noir longwear eyeshadow stick

Tyvärr har jag inget färgnamn eller referensnummer till den här. Kommer jag ihåg det ska jag kolla i butik nästa gång och uppdatera inlägget. Det står ingenting på pennan och infon på nätet om dem är ganska knapphändig.
Det är i alla fall en ögonskuggspenna, typ alla har gjort en variant på dem här dem senaste åren. Min kom i Lumenes julkalender jag hade 2018. Dem finns fortfarande att beställa på nätet och säkert i butik med. Min är taupe i nyansen och glider på som en dröm och sitter hela dagen. Är jag lat slänger jag bara på denna och buffar ut kanterna. Eller så använder jag denna som bas på en tredjedel av ögonlocket när jag gör en bronsigare look. Enkel och smärtfri och sitter hela dagen. Love it!

Längst ner Bourjois pennan och längst upp Lumenes ögonskuggspenna.
Väldigt lika i nyansen när man tänker efter.

Det var denna månadens favoriter. Något av det ni provat eller blev nyfiken på? Vad har ni gillat för produkter dem senaste månaderna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *