Arkitektur,  Resa,  Semester

21 November – Magic Fountain

Sista hela dagen i Barcelona. Uscha! Trots att vi njöt av varenda sekund och varje andetag gick det ändå alldeles för fort. Det här var sista hela dagen vi hade i Barcelona innan vi åkte hem. Vi hade egentligen bara en sak på schemat, vattenspelet vid Font Mágica de Montjuïc. Kolla upp i god tid innan vilka tider som gäller när ni är där. Var även på plats i ordentligt med god tid för att få bra platser. Jag vet att det står i exakt varenda turistbeskrivning och broschyr, men det är sant! Det är så himla populärt!

En del av frukosten.

I alla fall, vi spenderade dagen med att gå i affärer. Jag vet, så himla ovanligt! Vi köpte med oss gåvor och presenter hem till våra nära och kära.

Church of Saint Mary of Betlehem

Byggnaden i sten gick vi förbi varenda dag och var så fascinerade av. Har googlat mig till att det är en kyrka. Sneglade in genom en av dörrarna en dag men gick inte längre in än så. Hade faktiskt gissat på att det var en kyrka.

Vi shoppade med oss alkohol hem från El Corte Inglés matvarubutik på bottenplan. Det blev en hel del te och choklad med. Så mycket roligt som vi inte har hemma så måste man passa på.

Har aldrig sett en sådan här ingång till en butik innan. Man kunde åka rutschkana ner.

Här är Sephoran jag pratade om tidigare som fanns mycket närmre än uppe i Eixample. Denna finns på ett shoppingcenter precis mitt emot El Corte Inglés på ena sidan av Placa Catalunya. Det heter Centre comercial el Triangle. Litet lagom shoppingcenter. Förutom Sephora finns här en Five Guys, café och en bokaffär på ovanplan som även hade mycket serietidningar, spel och annan fanmerch. Tyvärr var merparten på spanska, såklart. Men dem hade en liten avdelning med engelska böcker. Vi hittade en Alice i Underlandet tolkning som Andy gillade, den fick följa med hem.

Förutom lunch på Five Guys lyckades vi få med oss kaffe och en frappe från ett av caféerna på väg ut mot Placa de Catalunya igen. Så gott! Precis allt vi åt och drack där nere var gott!

Ser inte så aptitligt ut på bild, jag vet. Men oh my gaaad!

När vi tröttnat på shoppingen gick vi tillbaka till hotellet och vilade en stund innan dagens main event.

Placa Reial

Vi stannade till på en av innergårdarna vi gått förbi kvällen innan och tittade och tog lite foton. Till och med mästerfotografen själv lyckades hamna på kort.

Vi tog oss dit till fots, en nätt sträcka på 2.4km. Minns ni graffitin vi gick förbi i början på veckan? Såhär såg den ut ett par dagar senare. Jag förstår inte riktigt vad det är dem försökt berätta. Kanske dagens ungdom och det internetsamhälle vi lever i?

Vi satt på muren precis bakom och väntade i kanske 45 min innan det började. Som sagt, god tid och bra planering för att få bra platser.

Och vilket vattenspel sen! Ljud, ljus, färg och musik! Så mycket man kan göra med vatten och tryck egentligen. Dem spelade ett par låtar under en timmes tid och varje låt hade sitt tema med ljus och vatten. Så svårt att återge i bilder. Bara ett måste att se och uppleva! Och det kostar inget mer än tid och energi att ta sig dit.

Jag kom på mig själv med att sitta och njuta och önska att det aldrig skulle ta slut. Livet och världen, kärleken var så perfekt just där och då. Stunder som jag så sällan stannar upp i och njuter av. Man bara far runt och tar livet för givet.

Efter vattenspelet gick vi uppgör alla miljoner trappor och rulltrappor (!) som fanns utomhus och tittade på fasaden av MNAC. Det är ett konsthistorisk museum.

Där var människor som spelade musik och dansade i natten utanför. Precis så som man tänker sig Barcelona.

Trötta och glada tog vi oss tillbaka samma väg vi kom till La Rambla och avslutade med glass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *