Okategoriserade

Jönköping och hockey

För någon helg sen var jag, pappa och en lillasyster i Jönköping och tittade på HV71 i Kinnarps Arena. Jag har gått förbi arenan många gånger, varje år när vi är där på Elmia Custom Motor Show till påsk, men aldrig varit inne på själva arenan. Oh jösses vilken arena sen!

Den är hur enorm som helst på insidan!! Vi fick väldigt bra platser, precis bakom ena målet på kortsidan, givetvis hade vi HV’s hejjarklack snett bakom oss. Tyvärr har jag varit duktig och tappat bort min HV-halsduk så jag fick vara utan, men pappa och syster var fina dagen till ära.

Stämningen var på topp och arenan lär ha varit fullsatt. Tyvärr förlorade dem mot Brynäs. Men så blir det ibland när motståndarlaget är i bättre form, kan stå på fötterna och ville vinna mer än HV. Jag menar, när man inte ens lyckas göra mål med två ur motståndarlaget utvisade, då kanske man ska fundera på vad man gör fel! Jag är ingen som helst expert på hockey, men efter att ha tränat konståkning i tio år och bråkat om istider med Rögles A-lag vill jag ändå påstå att jag absolut kan stå på ett par skridskor och kanske kan en liten smula om hockey i alla fall.

Den här tuppen hade ömsom på sig Hv tröja ömsom Brynäs, till andra perioden var han spårlöst försvunnen. Någon som packat in honom i rätt påskägg och skickat hem honom??

Senare på  kvällen efter matchen gick vi en liten runda och gjorde stan i jakt på en trevlig restaurang. Komiskt nog hamnade vi på restaurangen som låg vägg i vägg med hotellet vi bodde på.

 

 

Vi hamnade på ”Glädje” och inredningen var helt underbar! Vi möttes av en bardisk i steampunk inspirerad stil för att sedan gå runt och mötas av lantligt, charmigt med en touch av modernt i sitt-delen. Deras koncept är närproducerat och lokalt. Jag åt världens godaste hamburgare på hängmörad högrev, pommes och eftersom jag har allergier fick jag en vanlig hemmagjord majonäs till istället för chilimajonäsen som var tänkt att ha till. Kan starkt rekommendera er att gå hit om ni är i krokarna. Är inte billigt direkt men sen är dem med i White Guide, tyckte jag såg ett plakat i baren, så det kan det ju vara värt. Jag lever ju med en egen mästerkock som jag kallar för ”min egna Michelin Kock” och är bortskämd med att få extremt god mat hemma. Så det är väldigt sällan restaurangmat imponerar på mig, men det här var supergott! Min älskling ska med hit nästa gång!!
Har inga bilder från hotellet då det inte var foto-inspirerande eller speciellt fint. Vi bodde på Scandic Portalen, inget jag rekommenderar. Frukostbuffén var hur fin som helst för att nämna något possitivt.
Dagen efter innan hemfärd tog vi oss en tur och tittade på Jönköping i dagsljus.
Tändsticksmuseet.

 På gaveln hänger en välbekant logga.
Tändsticksområdet. Hur fina är inte dem här gamla byggnaderna? Idag innehåller dem allt från restauranger till TV/Datorspelsaffärer. Nörden i mig hoppade jämfota när jag såg Star Craft II och Pokémon i fönstret. Är ni här ska ni leta efter fönsterna det står Gameffect i. 
Gammalt maskinhus som idag huserar Restaurang/Galleri Tegel.
Kan inte låta bli att försöka vara lite artsy med kameran när jag har DSLR’en med. Bilden är inte redigerad utan såhär såg det ut den dagen. Hade jag orkat fibbla runt med inställningarna hade jag kanske kunnat få ner himmlen lite så den inte ser så ljusgrå ut. Men jag gillar ändå hur den blev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *